Psychologie​praktijk Vitallis
Welkom

Psychologie​praktijk Vitallis

Lees meer

Psychologie, Psychosociale therapie en Training

Psychologiepraktijk Vitallis

“Vitalis” komt uit het Latijn. Het verwijst naar het leven, naar het bestaan. Iets dat onmisbaar is voor het behoud van het leven; een vitale functie.

Wij geloven dat psychologie deel uitmaakt van alle aspecten van het menselijk leven, zelfs voor de geboorte. Onze praktijk biedt persoonlijke en online psychologische hulp aan jongeren (16+), volwassenen, relatie- en familie.

We zijn in staat om te voldoen aan de psychosociale en gedragsvragen van onze patiënten, binnen en buiten het Europese continent, via alle Nederlandse zorgverzekeringen en ook particulier.

Diensten

Vitallis is in staat om onze patiënten te helpen in de talen: Portugees, Nederlands en Engels.

Psychologiepraktijk Vitallis

Cognitieve gedragstherapie

Het belangrijkste doel is om te leren omgaan met emoties door middel van cognitieve (gedacht-) en gedragsvaardigheden, het wijzigen van vervormde cognities en destructieve gedragspatronen.

Acceptatie en commitment therapie

ACT is een empirisch gebaseerde psychologische interventie die acceptatie- en mindfulness-strategieën gebruikt om de psychologische flexibiliteit te vergroten.

Persoonlijke ondersteuning

Het is de oorspronkelijke vorm van psychologische zorg. Het stelt de psycholoog in staat om kleine tekenen van de lichaamstaal van de patiënt te analyseren, niet alleen gezichtsuitdrukkingen.

Online therapie

Online therapie is ideaal voor het omgaan met eenvoudigere psychologisch en psychosociale eisen en voor degenen die ver van praktijk wonen en de sessies niet persoonlijk kunnen bijwonen.

Behandelingen

Klik op de afbeelding om de tekst te lezen.

Psychologiepraktijk Vitallis
Wanneer een psycholoog raadplegen?
Wanneer een psycholoog raadplegen?
Wat is en psychologische zorg?
Wat is en psychologische zorg?
Behandelmethodieken
Behandelmethodieken
Voor wie?
Voor wie?
Duur van de sessies en van de behandeling
Duur van de sessies en van de behandeling
Immigratie en geestelijke gezondheid
Immigratie en geestelijke gezondheid
Problemen
Problemen
Persoonlijk therapie
Persoonlijk therapie
Online therapie
Online therapie

Training en workshops voor Professionals

Psychologiepraktijk Vitallis
Training en workshops voor Professionals

Wij bieden training en workshops aan psychologen die in in andere landen zijn opgeleid en die een carrière willen beginnen en willen werken in Nederland volgens de vereiste regels.

Twijfels over: Nederlandse zorgwetgeving, waar en hoe te beginnen, inschrijven, zorgverzekering, wat wel en niet mag, bestaande expertisegebieden in Nederland, sociale netwerken en advertenties.

Neem contact met ons op voor informatie over prijzen en data.

Betalingen en vergoedingen

Zorgen voor uw geestelijke gezondheid is een investering voor het leven.

Psychologiepraktijk Vitallis
Betalingen en vergoedingen

Duur en frequentie van de sessies

Individuele consulten duurt altijd minimaal 45 minuten. Het is mogelijk om vooraf meer tijd aan te reserveren.

Voor relatietherapie duurt het consult 1,5 uur.


Aanvullende verzekering

Het is niet nodig om een verwijsbrief van uw huisarts aan te vragen. Indien uw hulpvraag niet valt onder een DSM-V diagnose, dan krijgt u een factuur 24 uur voor de geplande tijd van de sessie of maandelijks van vooraf, zoals overeengekomen tussen de patiënt en de psycholoog. Het is mogelijk om vergoeding te krijgen voor niet-DSM-V diagnoses via uw aanvullende verzekering.

Op deze link U kunt controleren of uw zorgverzekering een deel van de kosten van particuliere zorg vergoedt via “Aanvullende Verzekering”. Er wordt geen eigen risico in rekening gebracht voor behandelingen via de aanvullende verzekeringen.


Basisverzekering

Aanmelding vindt plaats door middel van een verwijsbrief van de huisarts. Indien er sprake is van een DSM-V diagnose, kunnen behandelingen vergoed worden in de BGGZ of SGGZ in samenwerking met een regiebehandelaar. U krijgt vervolgens maandelijks een factuur over de geleverde zorg, deze dient u vervolgens zelf in te dienen bij uw verzekeraar.

Om vergoedingen via de basisverzekering te krijgen, moet de patiënt eerst het eigen risico betalen. Neem voor meer informatie over uw eigen risico contact op met uw zorgverzekeraar.

Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Op deze manier, zijn de kosten van de behandeling die de patiënt terugkrijgt van zijn zorgverzekering afhankelijk van de soort polis (contract) die de patiënt met zijn/haar zorgverzekeraar heeft. Via naturapolis krijgt de patiënt minder vergoed dan bij een restitutiepolis. Meer informatie hierover kunt u vinden op de Contractvrije psycholoog.nl website.

De kosten van consulten via basisverzekering zijn opgebouwd in directe en indirecte minuten.

Directe minuten: de tijd die met de patiënt wordt doorgebracht in een face-to-face of virtuele sessie (het aantal minuten dat door de patiënt is ingepland).

Indirecte minuten: de tijd die wordt besteed aan de administratieve taken van de casus van de patiënt, wanneer de patiënt niet meer op het consult aanwezig is.

De patiënt ontvangt een nota met de som van directe en indirecte minuten.

Wij hanteren de wettelijk vastgestelde tarieven van de Nederlandse Zorg Autoriteit NZA

Zorgprestatiemodel

Per 1 januari 2022 zijn de GGZ en Forensische zorg over op een nieuw financieringssysteem, het zogenaamd “zorgprestatiemodel”. Voor meer informatie hierover, klik op: ZPM


Particulier

Het is niet nodig om een medische verwijsbrief aan te vragen en er vindt geen vergoeding plaats.

Stuur ons een e-mail voor de actuele tarieven.


Annuleren

Annuleringen van geplande sessies en wijzigingen van data en tijden dienen uiterlijk 48 uur van tevoren te gebeuren.

Als de patiënt de afspraak binnen de 48 uur annuleert, wordt het volledige bedrag van de sessie in rekening gebracht.


Wachtlijst

Er is geen wachtrij voor behandelingen via aanvullende verzekering of particulier.

Er is een wachtlijst van ongeveer 6 maanden voor behandelingen via de basisverzekering.

Traject

Psychologiepraktijk Vitallis
Psychologiepraktijk Vitallis

Wie is Anna?

Anna Smits

Anna Smits

Nederland

Psycholoog afgestudeerd in 2011 aan de Bandeirante Universiteit van São Paulo, postgraduaat in Acceptance and commitment therapie en Mindfulness-based cognitive therapy aan de StressWise Academy in Hilversum en Cognitievegedragstherapie i.o. aan de Pontifical Katholieke Universiteit (PUC) en student in de masteropleiding Klinische Psychologie aan de Open Universiteit in Nederland..

Geboren in de stad São Paulo - Brazilië - werkt met jongeren, volwassenen en relatie therapie, met de benadering van de Acceptatie en commitment therapie (ACT), Cognitievegedragstherapie (CGT) en complementaire prestaties in Mindfulness-based Cognitive Therapy (MBCT).

Woont sinds 2012 in het buitenland en heeft een enorme bagage aan professionele ervaring binnen en buiten het Europees continent.

Registers

AGB-code: 90113545

Lid van de Nederlands Verbonden voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen NVPA, registernummer: 105220.

Lid van de Nederlands Instituut van Psychologen NIP, registernummer: 232666.

Lid van de Federatie van Psychologen, Psychotherapeuten en Pedagogen - klachten en geschillen P3NL, registernummer: 2729595.

Goedgekeurd door de Inspectie van het Ministerie van Volksgezondheid van de Nederlandse overheid IGJ

Aangesloten bij RegisterTherapeut BCZ, registernummer: 220573R.

Aangesloten bij het WkkGz.

Psychologiepraktijk Vitallis

Wie is Maressa?

Maressa Bispo

Maressa Bispo

Nederland

Maressa Bispo heeft een masterdiploma in Gedragswetenschappen van de Universiteit van Brasília (UnB/Brazilië) en is een gekwalificeerde psycholoog van de Federale Universiteit van Maranhão (UFMA/Brazilië). Ze heeft zich gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy en Functional Analytic Therapy aan het Continuum Institute (Brazilië). Met uitgebreide ervaring in zowel academische als klinische setting heeft Maressa wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en dient ze als beoordelaar voor het Brazilian Journal of Cognitive and Behavioral Theory (RBTCC).

Bij Psychologiepraktijk Vitallis omvat het werken met volwassenen in zowel het Engels als het Portugees. Daarnaast biedt ze klinische supervisie voor de behandeling van kinderen en adolescenten met autisme.

Oorspronkelijk afkomstig uit Codó, Brazilië, woont ze sinds 2020 in het buitenland. Ze heeft eerder in Polen gewoond en woont momenteel in Nederland. Deze diverse achtergrond stelt haar in staat om effectief om te gaan met een breed scala aan complexe problemen en eisen.

Psychologiepraktijk Vitallis

Wie is Stéphanie?

Stéphanie Severs

Stéphanie Severs

Nederland

Stéphanie heeft een master’s degree in Klinische Psychologie (MsC) behaald aan de Universiteit Utrecht. Ze is sinds 2010 een gekwalificeerde psycholoog, nadat ze haar bachelordiploma heeft behaald aan de Pontifícia Universidade Católica do Rio Grande do Sul. Gedurende haar professionele carrière heeft ze de kans gehad om haar beroep uit te oefenen in verschillende omgevingen, waaronder ziekenhuizen, sociale diensten en haar eigen privépraktijk. Ze heeft gewerkt met gezinnen, koppels en mensen die streven naar persoonlijke groei.

Ze maakt gebruik van op bewijs gebaseerde technieken: Cognitieve Gedragstherapie gecombineerd met aanvullende behandelmethoden zoals Acceptance and Commitment Therapy, Oplossingsgerichte Therapie en Mindfulness. Ze biedt sessies aan voor volwassenen en koppels in het Engels en Portugees.

Lid van de Nederlands Instituut van Psychologen NIP, registernummer: 233720.

Ons adres

Helmond - Noord-Brabant

Onze werktijden zijn maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00.

Neem contact met ons op voor ons bezoek- en postadres.